Toestellen
28 september 2015 - Ron Smeets

Kun je zwemmen met de iPhone 6S (Plus)? Volgens Apple zijn de iPhones niet waterdicht, maar deze video doet anders vermoeden

Als je onderstaande video bekijkt dan zou je kunnen concluderen dat de iPhone 6S en 6S Plus met een gerust hart mee het zwambad in kunnen. Na ruim een uur onder water gelegen te hebben werken beide toestellen nog voor de volle 100%. Dat klinkt goed en is handig om te weten in het geval dat je ze per ongeluk in het water laat vallen.

De vraag is natuurlijk niet alleen of Apple, zonder het te zeggen, de nieuwe iPhones waterdicht gemaakt heeft, maar ook of de geteste toestellen enkele uren, of wellicht dagen, erna ook nog steeds functioneren. Eventueel binnengedrongen vocht kan ook dan nog voor problemen zorgen. Hoe dan ook, terwijl Sony onlangs officieel bekend maakte dat je hun waterdichte Xperia's beter niet meer onder water kunt dompelen, of gebruiken, lijkt Apple de omgekeerde weg te volgen.

Maar... Hoewel onderstaande test doet vermoeden dat de nieuwe iPhones tot op zekere hoogte waterdicht zijn is het gebruik van de toestellen onderwater, of in het zwembad, met klem af te raden. Als het wel mis gaat heb je namelijk geen garantie!

https://youtu.be/t_HbztTpL08

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.