Toestellen
04 januari 2012 - Ron Smeets

Krusell toestel Top 10 van 2011

De Krusell toestel Top 10 wordt maandelijks gepubliceerd. De lijst is een afspiegeling van de best verkochte toestellen op basis van de door Krusell (in meer dan 70 landen wereldwijd) geleverde hoesjes voor mobiele telefoons. Ik heb al vaker geschreven dat deze lijst niet meer dan een indicatie is omdat toestellen waarbij een hoesje standaard in de doos zit natuurlijk niet zo snel in de Krusell lijst zullen verschijnen.

Enfin, Krusell heeft deze week haar Top 10 van 2011 gepubliceerd. Daarin staat de iPhone 4/4S op 1, gevolgd door de Samsung Galaxy S II en de Nokia 3720.

Vooral dat laatste toestel, samen met de Samsung XCover en B2100, vallen op. Dit zijn immers zogenaamde 'robuuste' toestellen die tegen water en stof kunnen. Schijnbaar vinden de kopers hiervan de aanschaf van een hoesje toch belangrijk. Andere opvallende 'toppers' zijn de Sony Ericsson Xperia Arc en de Xperia Ray. Beide prima smartphones, maar een positie in de wereldwijde Top 10 komt natuurlijk niet overeen met het marktaandeel van Sony Ericsson. De Zweeds-Japanse fabrikant levert gewoon geen hoesje bij hun dure, design, toestellen. Daarnaast heeft Krusell, uit Zweden dus, ook een 'voorliefde' voor Sony Ericsson. Dat staat ook prominent vermeld op de site van de hoesjesmaker. De complete Top 10 over 2011 van Krusell ziet er als volgt uit:

1. Apple iPhone 4/4S
2. Samsung I9100 Galaxy S II
3. Nokia 3720 Classic
4. Samsung GT-B2710 / Xcover 271
5. Samsung I9000 Galaxy S
6. HTC Sensation
7. Sony Ericsson XPERIA Arc
8. HTC Desire HD
9. Sony Ericsson Xperia Ray
10. Samsung B2100

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.