Nieuws
27 september 2010 - Ron Smeets

Kroes: "Roaming kosten binnen de EU moeten verdwijnen"

Haar voorganger, Viviane Reding, heeft al veel goed werk verricht als het gaat om het terugbrengen van de veel te hoge roaming kosten voor mobiel bellen, SMS'en en internetten binnen de EU.

Als het aan Neelie Kroes, die de functie van reding als ICT commisaris voor ICT en Telecom eerder dit jaar van Reding overnam, ligt dan gaan de zogenaamde roaming kosten binnen de EU helemaal verdwijen.

Kroes sprak haar voornemens uit tijdens een ICT congres in Brussel. Zij wil er persoonlijk voor zorgen dat consumenten straks voor mobiel bellen, SMS'en en internetten in het buitenland (binnen de EU weliswaar) niet meer betalen dan in hun eigen land. Een nobel streven waar de diverse providers ongetwijfeld anders over zullen denken. Volgens Kroes zijn de roaming tarieven niet meer van deze tijd. De Europese Unie is één markt en daar moet de telecommarkt zich ook naar gaan gedragen, aldus nikkelen Neelie.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.