Geruchten
09 juni 2015 - Ron Smeets

Krijgt de volgende Moto X wel een vingerafdruk scanner? Sensor mogelijk te zien op gelekte afbeeldingen van het toestel

De reden dat de eerste en tweede Moto X, en de Nexus 6 van de Amerikaans-Chinese fabrikant, geen vingerafdruk scanner hadden was even bizar als onwaarschijnlijk. Apple kocht het bedrijf dat met de ontwikkeling voor Motorola bezig was en besloot dat die alleen nog voor Apple mochten werken. Sindsdien hebben de Moto X uit 2013 en 2014 dus alleen een kuiltje met het Motorola logo aan de achterzijde, op de plek waar vermoedelijk de vingerafdruk scanner gezeten zou hebben.

Enfin, daar komt misschien verandering in wanneer de nieuwe Moto X verschijnt. Vandaag zijn afbeeldingen uitgelekt waarop het 2015 model van de Moto X te zien zou zijn. Daarop is in het midden iets te zien dat op het 'touchpad' van een vingerafdruk scanner lijkt.

Uiteraard zal eerst moeten blijken of het toestel op deze afbeeldingen inderdaad de nieuwe Moto X is. Pas als het toestel officieel onthuld is kan met zekerheid gezegd kan worden of we hier ook naar een vingerafdruk scanner kijken. Afwachten dus maar.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.