Geruchten
05 augustus 2015 - Ron Smeets

Krijgt de Sony Xperia Z5 een vingerafdruk scanner? Gelekte foto's van het toestel en zijn Compact variant lijken dat aan te tonen

Deze week zijn twee foto's opgedoken waarop de nieuwe Sony Xperia modellen te zien zouden zijn. Als de geruchten kloppen dan worden de Xperia Z5 en Xperia Z5 compacte mogelijk uitgerust met een vingerafdruk scanner. Op de eerste foto hieronder zijn beide toestellen te zien naast een iPhone 5s. Op de schermen van de twee Sony's zie je duidelijke aanwijzingen voor de aanwezigheid van een vingerafdruk scanner.

Als dat klopt dan is de Japanse fabrikant zeker niet een van de eerste merken die een dergelijke functie gaat gebruiken. Bijzonder is wel dat Sony de vingerafdruk scanner in de aan/uit knop aan de zijkant van het toestel lijkt te hebben verwerkt. Die zou daarvoor dan wel iets groter worden zoals op de tweede foto hieronder duidelijk te zien is. Dat is zonder enige twijfel een ingenieuze plek. Die knop kan immers ook gebruikt worden om het toestel uit de slaapstand te halen. Als hij dan meteen je vingerafdruk 'leest', dan is dat een handige, en snelle, manier om het toestel te ontgrendelen.

Uiterlijk lijken de toestellen nauwelijks te verschillen van hun voorgangers. Ze hebben wederom het typische 'Xperia-design'. Veel meer is van beide toestellen, die volgende maand waarschijnlijk in Berlijn, tijdens de IFA, onthuld gaan worden, nog niet bekend. Onlangs werd ook al gespeculeerd dat Sony de merknaam Xperia gaat vervangen. Dat gerucht was gekoppeld aan informatie over twee nieuwe high-end modellen, maar veel meer is daarover nog niet bekend.

Bron (foto 1), Bron (foto 2)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.