Geruchten
17 november 2015 - Ron Smeets

Krijgt de LG G5 ook een aluminium behuizing? Koreaanse geruchten wijzen op een metalen unibody voor het nieuwe LG vlaggenschip

Een van de voordelen van de LG G4 ten opzichte van bijna al zijn concurrenten is het feit dat je de accu nog zelf kunt verwisselen. Daarnaast heeft deze smartphone, in tegenstelling tot de Samsung Galaxy S6 en iPhone 6(S), ook nog de optie om er een microSD geheugenkaart in te stoppen. Nadeel, voor zover je dat zo mag benoemen, is dat de behuizing van de LG G4 nog altijd een plastic achterzijde heeft. De Koreaanse fabrikant probeert dat wel een beetje te verfraaien door die met leer te bekleden.

De LG G5, zoals de opvolger waarschijnlijk zal gaan heten, zou wel eens het eerste vlaggenschip van de Koreanen kunnen worden met een unibody aluminium behuizing. Dat melden lokale bronnen die natuurlijk anoniem blijven en waarvan niet te zeggen is in hoeverre ze in de buurt van de uiteindelijke waarheid zitten. De kans is groot dat de komst van de goedkopere LG Class (foto hieronder), die al uitgerust is met een metalen behuizing, deze geruchten extra gevoed hebben

Het duurt hoe dan ook nog enkele maanden, waarschijnlijk tot april of mei, voordat LG haar nieuwe vlaggenschip smartphone aan de wereld zal presenteren. Over het ontbreken van verwisselbare accu's wordt inmiddels door de meeste smartphone gebruikers nauwelijks nog geklaagd, maar het is wel te hopen dat ook de LG G5 weer een microSD kaartje kan herbergen en dat de fabrikant niet ervoor kiest om, net als Samsung en Apple, meer geld te gaan vragen voor meer geheugen.

LG heeft na de lancering van de G4 overigens wel al enkele malen laten doorschemeren dat men van plan is een nieuwe toestel serie te ontwikkelen die qua specs, en mogelijk ook qua design, de huidige G-Series modellen ontstijgt. De vraag is nu natuurlijk of daarmee niet gewoon de volgende G5 bedoeld wordt. Dat lijkt niet aannemelijk, maar van een andere high-end smartphone familie hebben we sinds de berichten van LG zelf niets meer vernomen. En nee., de LG V10 komt daar niet voor in aanmerking. De tijd zal het leren.

Bron (Koreaans), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.