Geruchten
13 juni 2015 - Ron Smeets

Krijgt de LG G4 Pro wel een echt metalen behuizing? Het zou zomaar kunnen, al heeft de Koreaanse fabrikant ons al eens om de tuin geleid

LG gaat na de zomer een nieuwe high end smartphone presenteren die qua specs boven de huidige G4 zal uitstijgen. Dat heeft de Koreaanse fabrikant de afgelopen weken en maanden zelf al min of meer bevestigd. Het gerucht gaat nu ook weer dat dit toestel, die vooralsnog de G4 Pro genoemd wordt, voorzien zal zijn van een metalen behuizing. Om precies te zijn zegt de Koreaanse dat LG een metalen behuizing overweegt voor de G4 Pro of een 'niche toestel'. De eerste gedachte die dat bij mij deed opborrelen is de mogelijkheid dat de G4 Pro wellicht met een metalen en een plastic behuizing verkrijgbaar zal zijn. Zoals je bij de G4 de keuze hebt tussen plastic en leer.

Hoewel het idee van een metalen behuizing voor een volgende LG vlaggenschip zo gek nog niet is moeten we natuurlijk wel in ogenschouw nemen dat de LG ons al eens om de tuin geleid heeft. Al was dat volgens de fabrikant te danken aan een verkeerde vertaling van het Koreaanse woord voor metallic lak. Voor wie zich dat voorval niet meer kan herinneren. Tijdens de lancering van de LG G3 werd meerdere keren gesproken over een metalen finish van de achterzijde. Zo stond het ook in het persbericht. Vrijwel de hele wereld ging er vervolgens vanuit dat de G3 dus een metalen behuizing had. Totdat het toestel in de handen van publiek en pers viel. Het bleek te gaan om een metallic laklaag over de kunststof behuizing.

Maar goed, Koreaanse bronnen zeggen dat LG momenteel met de gedachten speelt om de behuizing van de G4 Pro wel van metaal te maken. Los van het feit dat dit nog geruchten zijn is het ook niet zeker of daarmee bedoeld wordt dat de achterzijde van metaal zal zijn of dat het toestel een metalen (uni)body krijgt. Vooralsnog houdt LG, ook met de G4 vast aan de optie dat de achterzijde van een toestel afneembaar moet zijn zodat de accu verwisseld kan worden.

Overigens deden ook rondom de komst van de G4 geruchten de ronde dat LG voor dat toestel toch echt een metalen behuizing in petto had. Uiteindelijk is het dus geen metaal maar plastic en leer geworden. Kortom, LG zal over enkele weken of maanden (ik gok rondom de IFA, begin september) zelf duidelijkheid moeten scheppen tijdens de officiële presentatie van de G4 Pro.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.