Geruchten
16 januari 2015 - Ron Smeets

Krijgt de iPhone 6S dan wel sneller en meer werkgeheugen? Jaarlijks terugkerend 'iPhone geheugen gerucht' duikt weer op

De hoeveelheid RAM die Apple in haar iPhones stopt is al jaren voer voor discussie. Velen vinden dat de Amerikaanse fabrikant (ook op dat gebied) achter blijft op de concurrentie door haar toestellen met 768MB of 1GB werkgeheugen uit te rusten. Persoonlijk denk ik dan; als het goed werkt dan is daar toch niets mis mee? Maar goed, elk jaar wordt volop gespeculeerd over het feit dat de volgende iPhone toch echt meer (en sneller) werkgeheugen krijgt. Een terugkerend gerucht dat nu dus ook weer opduikt voor de iPhone 6S.

Bronnen in Taiwan melden dat de kans bestaat dat Apple de volgende generatie van de iPhone, vermoedelijk de 6S dus, gaat voorzien van 2GB LPDDR4 werkgeheugen. Tsja, wat moet je hier nu over zeggen. De iPhone 5S en 6 zouden volgens de geruchten voorafgaand aan de presentatie ook 2GB werkgeheugen krijgen. Daar is in de praktijk echter niets van terecht gekomen. Kortom, dit gerucht moeten we niet al te serieus nemen. Nog los van het feit dat we minimaal nog acht maanden verwijderd zijn van de onthulling van een volgende iPhone generatie!

Behalve het RAM gerucht speculeert dezelfde bron natuurlijk ook over de processor van de iPhone 6S. Dat zou een A9 model worden. Weer een nummertje erbij dus. Net zoals dat bij vrijwel alle iPhones al het geval was. Tot slot zou de iPhone 6S ook voorzien worden van dezelfde Force Touch functie als de Apple Watch. We zullen het allemaal wel zien, ergens in september van dit jaar. Tot die tijd kunnen we ons ongetwijfeld nog vergapen aan velen honderden geruchten ;)

Bron (Taiwanees), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.