Geruchten
08 oktober 2015 - Ron Smeets

Krijgt de Galaxy S7 drie verschillende processors?

De eerste geruchten over de Galaxy S7, die op z'n vroegst pas over een maand of vijf gepresenteerd gaat worden, doken nog voor de zomer al op. Inmiddels wordt gespeculeerd dat Samsung overweegt drie verschillende modellen van het nieuwe vlaggenschip op de markt te zetten. Zo verrassend is dat niet als je het mij vraagt. Op dit moment zijn er toch ook drie varianten van de Galaxy S6 in omloop (de waterdichte even niet meegeteld), de S6. S6 Edge en S6 Edge Plus.

Echter, volgens het gerucht gaat het hier om drie varianten van de (standaard) Galaxy S7. Samsung zou van plan zijn om drie modellen met verschillende processors te maken. Eentje met de Exynos 7422 chip voor de Indiase markt, een Galaxy S7 met de nieuwe Exynos 8890 voor Korea, Japan en Europa en een S7 met een Snapdragon 820 processor die voor China en de VS bedoeld zijn.

Of er een kern van waarheid in deze nieuwe geruchten zit, en zo ja, hoe groot is die dan? Daar is met geen mogelijkheid iets zinnigs over te zeggen. Samsung reageert nooit op dit soort geruchten en de bronnen zijn altijd anoniem. Het innemen van de spreekwoordelijke korrel zou is dus zeker ook nu weer van toepassing.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.