Nieuws
18 augustus 2009 - Ron Smeets

Krassende cameraklep Nokia N97 vervangen

Het probleem van het krassende cameraklepje bij de Nokia N97 wordt momenteel door de Finse fabrikant onderzocht. Mocht je er last van hebben / krijgen dan heeft Nokia al toegezegd de krassen onder garantie te zullen repareren. Letwel, dan krijg je nog wel steeds hetzelfde reserveonderdeel en is de kans dus redelijk groot dat het probleem wederom optreedt.

Over een echte oplossing waarbij de cameraklep vervangen wordt door een gemodificeerd onderdeel, eventueel in combinatie met een terugroep-actie, heeft Nokia nog niets gezegd.

Hieronder kun je een video bekijken waarin precies getoond wordt hoe je de cameraklep en bekraste lens zelf kunt vervangen. Het onderdeel is los in China te bestellen voor zo'n 10 Euro (plus verzendkosten), aldus NokiaUsers. Het lijkt dus geen dure of moeilijke reparatie actie, maar het is wel iets dat ik liever niet doe bij een toestel van 600+ Euro die nog geen twee maanden in de winkels ligt. Reden te meer voor Nokia om snel te zorgen voor een fix en het probleem bij alle N97 op te lossen!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.