Nieuws
29 februari 2012 - Martijn Derks

Krachtpatser Nvidia Tegra 3

De afgelopen dagen zijn door veel fabrikanten van mobiele apparaten op het Mobile World Congres toestellen aan gekondigd met een Quad-Core processor o.a.  HTC One X, LG Optimus 4X HD, ZTE Era. In vrijwel alle gevallen gaat het dan om de Nvidia Tegra 3. De processor doet zijn werk op maximaal 1.5 GHz en heeft een unieke 4-Plus 1 Quad-Core architectuur. 

Tegra 3

De vijfde core doet het "simpelere" werk zodat behoorlijk bespaard kan worden op de accu duur van het mobiele apparaat, tot wel 61%. Nvidia claimt dat je 12 uur video zou moeten kunnen kijken op een enkele acculading. tegra-3-battery-slide

De Quad Core is gebaseerd op de ARM Cortex A9 Core. De grafische 12 core GPU is tot vijf keer sneller dan de Tegra 2 processor, en heeft een nieuwe stereoscopic 3D video engines met ondersteuning voor 1080p video. Verder stelt de Tegra 3 je staat High Quality games te spelen en verloopt multitasking soepeler. nvidia-tegra-3-4%20%281%29 De vier Cores zijn duidelijk te zien en ook de vijfde core is zichtbaar

Michael Rayfield, General Manager Mobile business bij NVIDIA.

"The year of the quad-core phone has truly begun. But quad-core still isn't enough. With Tegra 3 we built a processor with unique 4-PLUS-1 quad-core architecture so that you can get great battery life and performance when you need it."

De Tegra 3 geeft bijna de ervaring die je van je PC bent gewend. De vijfde Core is in staat om Muziek en video af te spelen, laden van simpele websites en het binnen halen van updates. De vier Cores gaan aan het werk als je veel grafische kracht nodig hebt,web browsing en gaming. Volgens Nvidia is de Tegra 3 twee keer sneller in het transcoding van video dan de A5 chip die Apple in de iPad 2 heeft gestopt.

Ik heb een aantal apparaten in mijn handen gehad met de Tegra 3 en ik moet zeggen, dat het beeld veel soepeler en mooier is dan bij andere chips. En de over all performance is echt heerlijk, ik hopp snel zelf een apparaat te hebben met de Tegra 3 chip van Nvidia.

Foto's

nvidia-tegra-3-4nvidia-tegra-3-specsIMG_0033nvidia_tegra_3

Over de auteur: Martijn Derks