Accessoires
13 juli 2007 - Ron Smeets

Krachtigere accu voor de N95

Ik heb mijn N95 inmiddels weer bij Nokia ingeleverd op de dag dat ik mijn iPhone ontving.

Een van de meest irritante 'bugs' van de N95 was (en is) toch wel de beperkte levensduur van de Accu. Welnu, de redding lijkt nabij ;-)

Zie hier (foto) een N95 met een 1400 mAh accu. Dat is 47% meer dan de originele 'krachtbron' die Nokia standaard bij de N95 levert.

Helaas is de accu in ruil voor die extra power ook bijna dubbel zo dik als het origineel dus, zoals je ook op de foto kunt zien, wordt je N95 nog een millimeter of 5 dikker dan dat hij nu al is.

De accu is overigens niet afkomstig van Nokia zelf maar van een Chinese producent dus of het wel zo verstandig is om deze accu, mocht ie (online) te koop zijn, in je N95 te stoppen vraag ik mij af.Gerelateerde links:
Dode door exploderende GSM accu
De Nokia N95 in Monaco
Is de accu van de N95 wel zo slecht?
Nokia N95: verbazingwekkend licht maar toch te dik
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.