Nieuws
04 maart 2015 - Ron Smeets

KPN zet Belgische dochter opnieuw in de etalage In 2012 slaagde de groene provider er niet in Base te verkopen

Drie jaar geleden probeerde KPN al eens om haar Belgische dochter Base te verkopen. De groene provider was toen dringend op zoek naar cash, onder andere voor de dure 4G veiling te bekostigen, maar de interesse voor Base bleek niet bepaald groot en KPN bleef er uiteindelijk mee zitten.

Bloomberg meldt dat het uit welingelichte bronnen heeft vernomen dat de Nederlandse provider het Belgische Base nu opnieuw in de etalage gezet heeft. KPN zou met de verkoop zo'n 1 miljard euro willen ophalen.

Voglens de bronnen van Bloomberg wordt zowel gezocht naar mogelijke strategische kopers (een andere provider wellicht) of investeringsmaatschappijen. Kortom, wie het geld heeft en de Belgische mobiele markt wil betreden (of zijn aandeel daar wil vergroten) mag Base hebben. Of er al interesse is? Dat is nog niet bekend. KPN geeft verder geen commentaar.

Base is op dit moment wel een gezonde dochter van KPN. In 2014 bedroeg de omzet 711 miljoen euro n de winst, voor belasting, kwam uit op 149 miljoen euro.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.