Nieuws
18 september 2014 - Ron Smeets

KPN zet 4G+ aan in delen van Den Haag

Vlak voor de zomer gaf KPN al een demo van de volgende stap in de uitrol van 4G in Nederland. Nu het netwerk landelijk dekkend was zou gewerkt gaan worden aan de start met LTE Advanced (4G+).

Vandaag maakte de groene provider bekend dat de eerste 4G+ masten in Den Haag 'aangezet' zijn. Handig om te weten wanneer je de komend weken in de buurt bent van de Hofstad en natuurlijk al een toestel hebt dat geschikt is voor LTE-A netwerken.

Die liggen nu nog niet (of nauwelijks) in de winkels maar de Galaxy Note 4 is er zo eentje bijvoorbeeld en LG heeft ook een G3 variant die het 4G+ aan kan, maar die is ook nog niet in Nederland verkrijgbaar, net als de Galaxy S5 met LTe-A overigens. Op de IFA zijn een paar toestellen onthuld die het ook ondersteunen, maar ook die moeten nog uitgebracht worden. Over de nieuwe iPhone 6 gingen ook geruchten dat die LTe-Advanced aan zou kunnen, maar dat bleek bij de presentatie toch niet het geval.

Uit het persbericht van KPN:
Den Haag is de eerste plaats waar KPN 4G+ en 4G via 1800Mhz beschikbaar maakt. Komende maanden zal KPN 4G+ en 4G 1800 activeren op meerdere plaatsen in Nederland. Het overgrote deel van de 4G gebruikers profiteren van de uitrol van 1800 Mhz omdat de meeste 4G toestellen 1800Mhz ondersteunen. Om gebruik te maken van 4G+ is een toestel nodig dat dit ondersteunt. De eerste toestellen worden de komende tijd gelanceerd.

Jacob Groote, VP mobile operations ''Het is natuurlijk prachtig dat wij onze klanten, onder ideale omstandigheden, mobiele internet snelheden kunnen bieden van boven de 200Mbps. Belangrijker is echter dat we middels 4G+ en de uitrol van 1800 Mhz op 4G extra capaciteit aan het netwerk toevoegen. Hierdoor kunnen we, ook als het druk is op een bepaalde plek, internet met een stabiel hoge snelheid blijven bieden''.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.