Nieuws
30 augustus 2012 - Ron Smeets

KPN Zakelijk: Onbeperkt bellen en SMS'en binnen Nederland

Zakelijke klanten van KPN kunnen vanaf 3 spetember kiezen voor een abonnement waarmee ze binnen Nederland onbeperkt kunnen bellen en sms'en. Het 'BedrijfsOnbeperkt' abonnement (SIM On;y variant) gaat 40 Euro per maand kosten (ex BTW) en kan aangevuld worden met verschillende mobiel internet bundels, beginnend bij 50MB voor €7.50 tot 8GB voor €52,50 per maand extra (ex BTW).

Neem je als zakelijke klant geen internetbundel erbij dan betaal je €3,- per MB. Een belachelijk hoog tarief als je het mij vraagt, zelfs voor zakelijke klanten. Data Roaming in het buitenland (binnen de EU) is tegenwoordig al veel goedkoper. 

De zakelijke gebruiker is misschien wel gewend wat meer te moeten betalen, en daarvoor krijgt hij of zij dan ook wel wat meer service, maar deze mobiele data tarieven zijn toch wel erg overdreven van KPN. De extra service die KPN haar zakelijke klanten aanbiedt, zoals gratis hotspot gebruik, een gratis 24/7 klantenservce en een toestel vervangservice (binnen 4 uur) bij verlies, diefstal of schade, maakt lang niet alles goed van de dure abonnementskosten als je het mij vraagt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.