Nieuws
23 september 2006 - Ron Smeets

KPN stuurt managers E-Plus weer de winkel in

Zo zou ik het althans aanpakken als ik het voor het zeggen had bij E-Plus. KPN gaat haar Duitse dochter drastisch reorganiseren door onder andere een complete managementlaag uit de organisatie te snijden, ofwel 40% van alle managementfuncties. Hierdoor hoopt KPN de efficienty bij het menagement met 25% te verhogen.

Daarnaast overweegt men om een aantal diensten te gaan outsourcen om op die manier de efficientie nog verder te vergroten.

De derde maatregel die KPN wil invoeren is het uitbreiden van het aantal telefoonwinkels om het contact met de (potentiele) klanten te verbeteren. Hiervoor zijn 350 nieuwe medewerkers nodig. Een ideaal alternatief voor al die managers die nu op de wip zitten, toch?

Bron: BNRGerelateerde links:
E-Plus begint Turks mobiel merk Al Yildiz
Initiatiefnemer easyMobile.com ontslagen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.