Nieuws
02 maart 2010 - Redactie StyleCowboys

KPN stelt voor alle KPN/Hi klanten € 50 roaming limiet in

KPN heeft gisteren bekend gemaakt vanaf 1 Juli 2010 een limit van 50,- euro te handhaven op het mobiel internetten binnen de EU. Dit limiet geldt voor zowel de KPN als ook de Hi gebruikers.

Door een maandelijks limiet van 50 euro op de roaming dienst te zetten, wil KPN voorkomen dat gebruikers bij terugkeer van hun vakantie met een abnormaal hoge telefoonrekening geconfronteerd worden.

Iedereen kent wel iemand binnen de familie of vriendenkring, die bij terugkeer uit het buitenland met een peperdure telefoonrekening werd opgezadeld. Met de opkomst van het mobiel internetten in het binnenland, zijn de meeste gebruikers zich niet bewust van de extra kosten die ze oplopen bij het gebruik van mobiel internetten in het buitenland.

Door nu een standaard limiet van 50 euro te activeren op alle KPN en Hi aansluitingen, wilt KPN voorkomen dat klanten bij terugkomst uit het buitenland een zogenaamde "Bill shock" (leuk woordje!) oplopen. Het maandelijkse limiet van 50 euro zal op zowel de laptop gebruikers, als ook de mobiele telefoon gebruikers van toepassing zijn. Mocht je als KPN abbonnee nu al het limiet willen activeren, dan kun je een SMS sturen naar 1330 met de woorden "Datalimiet aan".
Deze SMS is vanuit Nederland gratis en vanuit het buitenland 11 cent, zo wist de KPN voordvoerder mij te vertellen. Echter vraag ik mij af of het verkorte nummer 1330 vanuit het buitenland wel werkt!? (Ik dacht altijd van niet, maargoed.)

Klanten die het niet eens zijn met dit limiet en de mogelijkheid willen hebben om voor enkele honderden euro's te Roamen, kunnen vanaf Mei 2010 de begrenzing uit zetten door ook een SMS naar 1330 te sturen met de woorden "Datalimiet uit".
Tenslotte heb ik nog gevraagd of KPN het in de toekomst mogelijk maakt om een zelf gekozen bedrag als roaming tarief in te stellen. Dit zou vooralsnog niet mogelijk zijn. Wel kijken ze uiteraard naar deze mogelijkheid, mocht daar vanuit de klantenkring veel vraag naar zijn.

Over de auteur: Redactie StyleCowboys
 
De redactie van Stylecowboys is te bereiken via redactie@stylecowboys.nl