Nieuws
05 september 2005 - Ron Smeets

KPN start UMTS prijzenoorlog in Duitsland

KPN heeft een behoorlijke UMTS knuppel in het Duitse UMTS hok gegooid door met dochter E-Plus een flat-fee abonnement aan te bieden voor een tarief dat ver onder de prijzen van de lokale concurrenten ligt.

Vanaf 1 september kunnen E-Plus klanten voor 39,95 onbeperkt mobiel bellen en internetten. Daarmee halveert de KPN dochter tarieven die tot nu toe in Duitsland voor vergelijkbare abonnementen gerekend werden.

Volgens directeur Uwe Bergman is bewust gekozen voor een tarief dat vergelijkbaar is met hetgeen de meeste Duitsers betalen voor een breedband internetverbinding thuis.

Het blijft toch genieten als Nederlandse bedrijven in Duitsland voor ophef kunnen zorgen, maar dat is mijn persoonlijke mening ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.