Nieuws
30 januari 2012 - Ron Smeets

KPN start 'same day delivery', alleen voor zakelijke klanten

KPN heeft vandaag een nieuwe 'same day delivery' service voor mobiele diensten en producten geintroduceerd. Helaas geldt dit alleen voor zakelijke klanten en niet voor de 'gewone' consument dus.

Elke zakelijke klant die vóór 13u00 online een product (of dienst) besteld zal deze nog dezelfde dag, na een telefonische afspraak gemaakt te hebben, vóór 22u00, geleverd krijgen. Dit geldt voor mobiele telefonie en mobiel internet op laptop en tablet.

Op zich een prima service van KPN, maar het is wel jammer dat dit dus niet geldt voor de 'gewone' consument. Wat mij betreft had KPN dat wel mogen doen. Ze zijn al niet de goedkoopste (mobiele) provider en ze hoeven ook geen prijsvechter te worden, maar dit soort diensten (same day delivery) is wel iets waarin KPN zich zou kunnen onderscheiden van de (goedkopere) concurrentie.

Overigens moeten we er ook weer niet teveel waarde aan hechten. Ik bedoel, hoe vaak koop je online een nieuw mobiel product of dienst? Voor de meeste klanten gebeurt dat doorgaans 1 keer per (twee) jaar. Zakelijke klanten maken wellicht iets vaker gebruik van als ze een toestel of abonnement voor een nieuwe medewerker moeten aanschaffen / afsluiten, bijvoorbeeld.

Via: KPN

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.