Nieuws
06 maart 2007 - Ron Smeets

KPN start met Push2Talk service

In de VS en enkele andere landen is het al een veelgezien fenomeen. Mobieltjes die als Walkie Talkie dienen voor goedkope communicatie tussen personen en groepen op relatief korte afstanden.

KPN lanceert binnenkort ook in Nederland een Push2Talk service, compleet met flat-fee abonnement van 18,50 per maand en de Porto 300 'GSM'.

Volgens KPN is dat het enige toestel wat (voorlopig) geschikt is voor de betreffende Push2Talk service. Dat zou dus betekenen dat, bijvoorbeeld, de Nokia N93 en andere toestellen die een PTT functie aan boord hebben niet zouden werken.

Als dat klopt dan maakt dat KPN's service een stuk minder interessant want als je behalve een abonnement ook weer een toestel moet kopen. . . enfin, leuk geprobeerd KPN!

Meer info bij KPNGerelateerde links:
Walkie talkie GSM's in Oostenrijk
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.