Entertainment
03 november 2014 - Ron Smeets

KPN scoort niet financieel maar wel in de Eredivisie Live doelpunten op je smartphone

OK, deze titel is misschien een beetje flauw, maar hij kwam meteen in mij op toen ik het nieuws van KPN las over een nieuwe app waarmee klanten van de provider vanaf deze week de goals van hun favoriete eredivisie club op hun smartphone kunnen bekijken vlak nadat er gescoord is.

Tsja, en als je dan het bericht van een paar dagen geleden erbij neemt dat de groene provider verlies maakt dan is zo'n titel snel geboren ;) Maar goed, KPN introduceert nu dus Goal Alert voor haar klanten.

Klanten kunnen per speelronde twee clubs uit de Eredivisie kiezen. Zodra in de wedstrijd van deze clubs wordt gescoord, krijgt de klant een alert op zijn telefoon. Vanuit die Alert kan de goal direct bekeken worden.

De app is natuurlijk gratis en beschikbaar voor zowel Android als iOS. Helaas is er nog geen Windows Phone versie. Het dataverbruik wordt uit je bundel gehaald. Letwel, video's kijken op een smartphone kost nogal wat data. Nu zullen de Goal Alert filmpjes niet al te lang duren en de dienst is bedoeld voor 4G klanten die over het algemeen grotere databundels hebben, maar toch iets om rekening mee te houden.

KPN

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.