Toestellen
25 oktober 2005 - Ron Smeets

KPN op Apple tour met iKids GSM

Vanaf a.s. woensdag ligt de iKids GSM van KPN in de winkels. De naam zegt het al, een mobieltje voor kinderen. Behalve de gangbare functies als bellen naar een beperkt aantal nummers heeft de iKids ook nog een GPS module.

Ouders kunnen in het toestel met behulp van de GPS module drie 'veilige zones' programmeren. Als hun kind buiten die zones komt, dan stuurt de iKids GSM een SMSje naar de mobieltjes van de ouders om hen te waarschuwen.

Ik vraag me alleen af als ze hem ook iKids genoemd hadden als de iPod niet zou bestaan ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.