Nieuws
13 maart 2014 - Ron Smeets

KPN nodigt 'n aantal klanten uit voor gratis 4G TV pilot

Vanaf eind maart zullen een aantal, geselecteerde, KPN Compleet klanten drie maanden gratis via het 4G netwerk van de provider TV kunnen kijken op hun smartphone of tablet; ook als ze niet thuis zijn dus. Het dataverkeer dat die klanten daarmee verbruiken wordt niet in rekening gebracht.

KPN wil met de pilot onderzoeken hoe klanten TV kijken op tablets en smartphones buitenshuis ervaren. Mogelijk om met een nieuwe betaalde dienst op de proppen te komen. 

Enkele jaren geleden werd dat al eens geprobeerd, voor 10 euro per maand, maar dat is nooit een succes geworden. De dienst heeft tussen 2008 en 2011 bestaan en is toen een stille dood gestorven.

De zenders die meewerken aan de nieuwe pilot zijn Comedy Central / Kindernet, Nickelodeon, MTV, Discovery Channel, Videotheek TV, CNN, BBC World News, één, Ketnet, Canvas, TV 5, Xite, National Geographic Channel & TLC / Animal Planet.

KPN Persbericht

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.