Geruchten
05 december 2009 - Ron Smeets

KPN levert iPhones aan elite klanten

Het lijkt erop dat KPN het idee van T-Mobile in Engeland (waar de iPhone de afgelopen twee jaar exclusief bij O2 te koop was) heeft overgenomen. Om te voorkomen dat veel 'big spenders' naar condurrent O2 overstapten omdat ze persé een iPhone wilde hebben levert T-Mobile in Engeland al een tijdje SIM-lock vrije iPhones aan die (kleine groep) klanten.

Welnu, KPN doet dat hier in Nederland nu ook. En de reden is dezelfde: voorkomen dat klanten die veel bellen aan het eind van hun lopende contract overstappen naar T-Mobile omdat daar de iPhone wel te koop is. Goed initiatief van KPN, maar SIM-lock vrije iPhones zijn natuurlijk ook gewoon online te koop. Zelfs met abonnementen van Nederlandse providers.

Volgens KPN komt niet iedereen hiervoor in aanmerking, KPN beschikt slechts over "een paar honderd" iPhone 3GS toestellen die ze op de internationale markt hebben gekocht. Het blijft vaag waar de klanten precies aan moeten voldoen om in aanmerking te komen voor een iPhone. Zelf contact opnemen met KPN schijnt klanten niet te helpen. Het beleid is volgens KPN: 'bel ons niet, wij bellen u'. Hoe dan wel te handelen? Toch bellen en aangeven dat je gaat overstappen naar T-Mobile omdat zij een iPhone aanbieden :-)

Erg duidelijk is het dus allemaal niet. Is het een publiciteitsstunt? Vanaf donderdag 3 december ontstond het gerucht dat KPN mogelijk een officiële aanbieder van iPhones zou worden. Daarmee zou KPN dan de tweede, door Apple ondersteunde aanbieder worden. Dit gerucht werd ondersteund de websites van KPN en Hi. Hier stond: 'De iPhone is reeds door KPN geactiveerd en is gebruiksklaar voor het KPN-netwerk'. Op de Hi-pagina stond een foto van een iPhone met daarnaast de tekst: 'Nu ook bij Hi'.

Maar dit bleek een fout van de marketingafdeling van KPN te zijn. Die teksten wekten onterecht het vermoeden dat wij ook een officiële licentiehouder voor iPhone zouden zijn geworden. De pagina's staan nu offline en worden aangepast. Op de pagina's komen nu handleidingen en informatie over de toestellen te staan voor mensen die de iPhone krijgen aangeboden.

Het plaatje linksboven en de kleine lettertjes zijn niet afkomstig van KPN zelf maar meer mijn eigen weergave van hoe KPN mogelijk te werk gaat bij het selecteren van de klanten die in aanmerking komen voor een iPhone aanbieding. Voor wie wil weten wat er in de kleine lettertjes staat heb ik hieronder een iets groter versie van deze, eigengemaakte, afbeelding geplaatst. KPN-iPhone-l

Via: DutchCowboys

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.