Nieuws
14 maart 2011 - Ron Smeets

KPN koopt Tringg

In de zomer van 2009 introduceerde 6GMobile Tringg, een MVNO met abonnementsvormen waarmee je, onder bepaalde voorwaarden natuurlijk, 'onbeperkt' kunt bellen en sms'en. Meer daarover kun je hier lezen.

Eind vorige week heeft KPN bekend gemaakt dat men Tringg heeft overgenomen. De belangrijkste reden daarvoor, zo zegt KPN, is dat de provider met de abonnementsvorm van Tringg nieuwe klanten wil werven.

6GMobile zegt dat men het geld dat gemoeid is met de overname van Tringg door KPN wil gaan gebruiken voor de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve, mobiele diensten. De afgelopen anderhalf jaar introduceerde 6GMobile ook al MVNO's als Kuitdvat Mobiel, CityTel en Ajax Mobile.

Opvallend is de opmerking van 6GMobile dat KPN het kennelijk makkelijker vond om Tringg te kopen dan zelf iets te beginnen. Dat lijkt een kritische noot aan het adres van KPN die volgens mij nergens op slaat. Dan hadden ze het niet moeten verkopen natuurlijk.

"Kennelijk heeft KPN geredeneerd dat het goedkoper was om Tringg over te nemen dan om er zelf vanuit het niets mee te beginnen. Door de verkoop van Tringg heeft 6GMOBILE tijd en budget voor iets nieuws", aldus 6GMobile.

Bron: PortableGear, via: Tweakers

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.