Toestellen
20 februari 2007 - Ron Smeets

KPN introduceert de BlackBerry Pearl in Nederland

Vanaf nu kunnen klanten van KPN Mobile officieel ook voor de BlackBerry Pearl kiezen. De Telco en RIM introduceren het toestel vandaag op de Nederlandse markt.

In combinatie met een tweejarig abonnement wordt de Pearl gratis geleverd. BlackBerry Internet Service en -Enterprise server abonnementen dienen separaat afgesloten te worden voor respectievelijk 20 en 35 Euro per maand. Als particulier of kleinzakelijk gebruiker heb je genoeg aan het Internet Service abonnement om ervoor te zorgen dat je altijd en overal je mail kunt ontvangen.

Of de Nederlandse consument nog zit te wachten op de Pearl is nog maar zeer de vraag. Het toestel staat niet bepaald bekend als de meest gebruiksvriendelijke BlackBerry. Dat komt met name door de vreemde en ietwat bekrompen toetsenbord indeling.

Daarnaast staat natuurlijk ook al de eerste GPS BlackBerry voor de deur; de in Barcelona gepresenteerde 8800.Gerelateerde links:
Parekwitte BlackBerry Pearl bij T-Mobile
Video review van de BlackBerry Pearl
Toetsenbord BlackBerry Pearl valt uit elkaar
Blackberry 8100 heeft camera aan boord
RIM speelt met driehoekig toetsenbord ontwerpen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.