Nieuws
16 december 2009 - Ron Smeets

KPN gestart met verdubbeling snelheden HSDPA netwerk

Klanten van KPN die gebruik maken van het HSDPA netwerk van de mobiele provider zullen de komende maanden gaan merken dat de down- en upload snelheden omhoog gaan.

De provider is namelijk gestart met het opvoeren van de mobiele datasnelheden. De download snelheid gaat van 7.2Mbps naar 14.4Mbps en de upload van 1.4 naar 2.0Mbps.

Binnen nu en een jaar zal 80% van de Nederlandse bevolking kunnen beschikken over de verhoogde snelheden, zo verwacht KPN. Letwel, dat is niet hetzelfde als 80% van het netwerk van KPN. Men begint namelijk het eerst in drukke en stedelijke gebieden. Klanten in noord-oost Groningen, de polders en het Limburgse Heuvelland (drie willekeurige voorbeelden hoor ;-)) zullen dus waarschijnlijk nog iets langer moeten wachten voordat ze ook daar echt snel mobiel kunnen internetten op het KPN netwerk. Helaas zijn in die gebieden op dit moment ook nog geen andere, mobiele, alternatieven beschikbaar.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.