Nieuws
27 januari 2016 - Ron Smeets

KPN geeft nog meer gas met uitrol Internet of Things netwerk Landelijke dekking LoRa netwerk nog voor de zomer een feit

Begin november lanceerde KPN als eerste grote provider in Nederland een speciaal netwerk voor het 'Internet of Things'. Tijdens de presentatie werden diverse praktische voorbeelden gegeven waarom de komst van een zogenaamd LoRa netwerk noodzakelijk is. Meer daarover kun je hier nalezen.

Vandaag laat KPN weten dat de provider besloten heeft om nog meer gas te geven bij de uitrol van het LoRa netwerk. Aanvankelijk was het de bedoeling dat eind dit jaar (2016) landelijke dekking gerealiseerd zou worden maar die deadline is nu verschoven naar het tweede kwartaal; een half jaar eerder dus.

De voornaamste reden voor de versnelde uitrol is volgens KPN het feit dat er veel meer belangstelling is van bedrijven en organisaties dan verwacht. Bovendien hebben diverse (potentiële) klanten aangegeven dat ze een grote behoefte hebben aan landelijke dekking.

Uit het persbericht:
LoRa van KPN is een nieuw netwerk voor Internet of Things (IoT) oplossingen en een aanvulling op de bestaande 2G-, 3G- en 4G-netwerken. Het netwerk neemt belangrijke drempels (kosten, verbruik, energie) weg om talloze apparaten aan het internet te verbinden. De komende maanden zal KPN in heel Nederland bestaande mobiele opstelpunten voorzien van een LoRa-gateway en -antenne, waarmee miljoenen apparaten verbonden kunnen worden.

Steeds meer klanten actief met LoRa van KPN
Met het verwelkomen van een reeks LoRa-klanten wordt de uitrol naar een landelijk dekkend netwerk versneld”, aldus Jasper Snijder, directeur New Business bij KPN. “Klanten kiezen voor LoRa van KPN vanwege het betrouwbare en veilige netwerk, maar ook vanwege het partner-ecosysteem dat wordt geboden. Ook de lokalisatiefunctie die medio 2016 beschikbaar komt, springt in het oog evenals de gekoppelde data-oplossingen van KPN.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.