Nieuws
30 mei 2005 - Ron Smeets

KPN gaat concurrentie aan

Naar aanleiding van de campagne van T-Mobile voor het promoten van haar WiFi diensten heeft KPN besloten de concurrentie aan te gaan met de Duitse telco door een goedkoop, flat-fee UMTS abonnement te introduceren. Voorheen betaalden WiFi-abonnees bij T-Mobile 20 Euro per maand (30 Euro voor niet-abonnees), terwijl het flat-fee UMTS abonnement van KPN voor 75 Euro per maand over de toonbank ging.

Sinds deze week heeft KPN een UMTS abonnement van 45 Euro per maand in haar assortiment, Flat Fee Lite. Nog altijd meer dan het dubbele van de T-Mobile tarieven, maar de UMTS dekking is natuurlijk een stuk beter dan de 500 hotspots van T-Mobile. Een minpunt van KPN is echter dat er een datalimiet van 200MB op het abonnement zit. Kom je daar boven, dan betaal je 25ct per Mb extra.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.