Nieuws
22 september 2009 - Ron Smeets

KPN gaat afgedankte mobieltjes voor het goede doel inzamelen

Schattingen over het aantal oude, afgedankte, mobieltjes die we met z'n allen in kasten, lades of als speelgoed bij onze kids hebben liggen spreken van zo'n 20 miljoen exemplaren. Veel providers, telecomwinkels en ook fabrikanten proberen al jaren om die voorraad uit onze handen en het milieu te nemen door recycling en inruil programma's, al dan niet voor het goede doel.

KPN is nu ook gestart met een dergelijke actie. De Telco gaat de ingezamelde oude toestellen hergebruiken of milieuvriendelijk verwerken. De opbrengsten gaan naar het Mooiste Contact Fonds, een initiatief van KPN.

Je kunt je oude toestel(len) gratis inleveren bij de lokale Primafoon winkel of opsturen naar: Stichting Mooiste Contact Fonds, Antwoordnummer 3005 (geen postzegel nodig dus), 3109 VA Schiedam. De oplader hoef je niet mee te sturen, maar het mag natuurlijk wel als je die ook niet meer nodig hebt. Denk er wel aan eerst je SIM-kaart uit het toestel te halen, mocht die er nog in zitten, en het is ook aan te bevelen je toestel te wissen voordat je hem inlevert of opstuurt.

Het Mooiste Contact Fonds maakt deel uit van het maatschappelijk beleid van KPN. Opgericht begin 2008, is het fonds bedoeld om sociale contacten mogelijk te maken voor mensen voor wie dit niet eenvoudig is. Voorbeelden hiervan zijn ‘KlasseContact’, dat chronisch zieke kinderen door internet in beeld en geluid deel kan laten nemen aan lessen op school, de ‘ComputerPlusBus’, waar ouderen tekst en uitleg krijgen over computers en internet en ‘Resto’s VanHarte’ waarmee KPN medewerkers helpen om sociaal contact tussen bewoners in achterstandswijken te verbeteren.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.