Nieuws
16 april 2010 - Ron Smeets

KPN en Vodafone verliezen kort geding over 2.6Ghz veiling

De start van de veiling van de 2.6GHz band die voor aanstaande dinsdag gepland stond kan gewoon doorgaan. KPN en Vodafone hebben het kort geding dat beide partijen aangespannen hadden tegen het ministerie in een poging uitstel af te dwingen namelijk verloren, zo heeft KPN aan Tweakers laten weten.

De providers wilden met het uitstel tijd 'kopen' om meer duidelijkheid te krijgen over de bestemming van de 55Mhz aan vrije frequenties in de 1800-2100MHz band. Daarnaast zijn KPN en Vodafone van mening dat nieuwe spelers bevoordeeld worden bij de veiling van de 2.6GHz band.

Naar nu dus blijkt denkt de rechter daar, in het kader van het kort geding, dus anders over. De exacte tekst van het vonnis is nog niet gepubliceerd door de rechtbank. Dat gebeurt waarschijnlijk pas aanstaande dinsdag.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.