Nieuws
09 oktober 2009 - Harold Kuepers

KPN eist rectificatie van Youfone!

Youfone, de telecomaanbieder waarvan momenteel een grootschalige mediacampagne loopt, is door KPN gesommeerd te stoppen met haar meest recente abricampagne. Met de slogan ‘De telecomaanbieder die u niet belazert!’ op abri’s door het gehele land, predikt Youfone transparantie binnen de mobiele telecommarkt. KPN voelt zich samen met haar dochters Telfort en Hi door de slogan aangesproken, eist stopzetting van de abricampagne en wil openbare rectificatie op de website van Youfone.

De eis van KPN is ontvangen de dag voordat staatssecretaris van Economische Zaken Frank Heemskerk en toezichthouder Opta pleit voor meer duidelijkheid binnen telecomaanbieders.

Met de eis beroept KPN zich op het Burgerlijk Wetboek, waarin staat dat het verboden is om misleidende en ongeoorloofde vergelijkende reclame te maken. Youfone is zeer verbaasd door de eis van KPN.

Valentijn Rensing, directeur van Youfone: “We vinden het uiterst opmerkelijk dat KPN ons in een aangetekende brief opdraagt te stoppen met de gekozen insteek van de campagne. In recente advertenties van KPN- dochter Telfort adverteert Telfort met een pay-off van eenzelfde strekking: ‘Laat je niet afzetten’.  We kunnen ons niet voorstellen dat KPN met dit machtsvertoon de concurrentie met ons wil aangaan. We gaan dan ook niet in op de eis van KPN.  Een kort geding zien we met vertrouwen tegemoet. Ondertussen blijven wij gewoon doen waar we goed in zijn: het bieden van een transparant, eerlijk product tegen een eerlijke prijs. Voor alle consumenten in Nederland.”

Over de auteur: Harold Kuepers