Nieuws
24 november 2007 - Redactie MobileCowboys

KPN doorbreekt de grens van 2 miljard SMSjes

PERSBERICHT - Deze week heeft KPN het 2 miljardste sms-bericht verstuurd via zijn sms-centrale. Een heuse mijlpaal in de geschiedenis van de sms. Nog nooit eerder heeft KPN op jaarbasis zo veel sms-berichten verwerkt als dit jaar.

In 2003 passeerde het jaarlijkse sms-verkeer via de sms-centrale de grens van 1 miljard. In vier jaar tijd is daarmee het jaarlijkse gebruik van sms verdubbeld.

Naast de groei van het aantal mobiele klanten is de verdubbeling in belangrijke mate te danken aan de nog steeds groeiende populariteit van sms. Waar in 2003 de mobiele beller gemiddeld 29 sms’jes per maand verstuurde is dat anno 2007 gegroeid naar gemiddeld 41 sms’jes.

Over het algemeen wordt sms vooral door jongeren gebruikt omdat het doorgaans goedkoper is dan een mobiel gesprek. Het is bovendien handig om te communiceren op plaatsen waar er moeilijk gepraat kan worden zoals tijdens vergaderingen of in discotheken.

Ook internationaal is er nog steeds een opwaartse trend te zien in het gebruik van sms. De verwachting is dat deze trend zich ook de komende jaren zal voortzetten ondanks de groeiende populariteit van internet en e-mail op de mobiel.

KPN introduceerde sms in 1995. In die tijd was het gebruik van een mobieltje nog verre van ingeburgerd en het gebruik van sms zelfs iets futuristisch.

Gemiddeld verstuurde de mobiele gebruiker destijds 0,4 sms’jes per maand; een sms’je kostte toen fl 0,60 (€ 0,27). Het gebruik van sms werd in 1998 breed toegankelijk toen het ook voor prepaid bellers mogelijk werd om sms’jes te versturen.

Het succes van sms brak echter pas definitief door toen Hi in 2004 voor een ware sms-doorbraak zorgde door de prijs van een sms met zo’n 60% te verlagen. Nog steeds is Hi hét mobiele messagingmerk voor jongeren in Nederland. De gemiddelde Hi jongere sms’t 2 tot 3 keer zoveel. Een sms’je versturen kan tegenwoordig al vanaf 5 cent per bericht.Gerelateerde links:
Veertien miljard sms'jes
Meer dan 300 miljard Chinese SMSjes
In 2010 sturen we 2.300.000.000.000 SMSjes
Ruim 3.8 miljoen SMSjes per dag
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl