Nieuws
30 mei 2012 - Ron Smeets

KPN bestuurders vinden bod van €8 door América Móvil te laag

KPN heeft vanochtend bekend gemaakt kennis genomen te hebben van het bod van América Móvil op een deel van haar aandelen. De Mexicaanse Telco had eerder deze maand al haar interesse voor een groter belang in KPN kenbaar gemaakt en biedt 8 euro per aandeel om zo in totaal 27.7% van KPN in handen krijgen.

Een officiële reactie op het Mexicaanse bod volgt binnenkort maar KPN laat wel al weten dat het bod 8 euro per aandeel een substantiële onderwaardering van het bedrijf vindt. Ofwel, ze willen meer geld zien ;-)

De officiële mededeling van KPN:
De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Koninklijke KPN N.V. (“KPN”) hebben kennis genomen van de publicatie van het memorandum, waarin América Móvil S.A.B. de C.V. (“América Móvil”) aankondigt een partieel bod uit te brengen in contanten (door een volledig dochterbedrijf) op een aantal gewone aandelen dat, samen met alle gewone aandelen die momenteel worden gehouden of anderszins buiten het partiële bod worden gekocht door América Móvil of een aan haar geaffilieerde onderneming, niet meer dan circa 27,7% van alle uitgegeven en uitstaande gewone aandelen KPN vertegenwoordigt, tegen een prijs van EUR 8 per gewoon KPN aandeel (het “Partiële Bod”).

De Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen van KPN zullen het Partiële Bod zorgvuldig bestuderen, in overeenstemming met hun fiduciaire verplichtingen en hun verantwoordelijkheid voor de continuïteit van KPN en in het belang van alle stakeholders (inclusief de aandeelhouders die hun aandelen niet aanbieden). Een reactie op het Partiële Bod volgt binnenkort.

Zoals eerder aangegeven, zijn Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen van KPN van mening dat EUR 8 per gewoon aandeel KPN het bedrijf substantieel onderwaardeert. KPN blijft alle strategische opties onderzoeken.

Deze aankondiging is overeenkomstig artikel 5:25i, lid 2 van de Wet op het financieel toezicht. 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.