Nieuws
18 februari 2014 - Ron Smeets

KPN 4G roaming in La Douce France

Gisteren meldde KPN dat klanten met een 4G abonnement vanaf nu ook in het buitenland gebruik kunnen maken van het snellere netwerk. Op dit moment alleen nog in Noorwegen en Frankrijk, maar de komende weken en maanden zullen een twintigtal landen wereldwijd toegevoegd worden.

Omdat Noorwegen voor mij iets te ver rijden is ben ik gisteren middag maar even La Douce France in gedoken om ter plekke KPN 4G roaming te testen. Hieronder kun je het resultaat zien. Volgens mij is dit de eerste Nederlandse 4G roaming video ooit.

Ik heb ter plekke (Carignan in de Franse Ardennen) een drietal speedtests uitgevoerd. Na de eerste moest ik wel even naar 1330 SMS'en om de datalimiet buitenland uit te zetten ;-)

Mocht je willen weten waar je in Frankrijk op dit moment 4G dekking mag verwachten; hieronder staat een actueel kaartje van Orange. De zwarte 4G vlaggetjes geven aan waar 4G actief is en de grijze vlaggetjes zijn de regio's waar 4G binnenkort uitgerold gaat worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.