Nieuws
17 februari 2014 - Ron Smeets

KPN 4G klanten kunnen vanaf nu roamen, in sommige landen

Goed nieuws voor 4G klanten van KPN en Hi die binnenkort naar Noorwegen of Frankrijk gaan. In die landen kan nu ook op 4G geroamd worden. De provider meldt ook dat binnenkort meer landen zullen volgen. Daarvoor wordt nog gewerkt aan roaming overeenkomsten.

Voor ons Nederlanders zijn België en Duitsland natuurlijk erg belangrijk. Alhoewel, de 4G dekking bij onze zuiderburen valt nog wat tegen. In Duitsland is het al een stuk beter. Minstens net zo belangrijk zijn natuurlijk de 4G roaming tarieven die KPN hanteert.

Welnu, die zijn hetzelfde als de huidige tarieven voor 3G. Een dagbundel binnen de EU kost €2,50 voor 15MB en de maandbundel is €10 voor 100MB. Buiten de EU kosten deze bundels respectievelijk €5,- voor 4MB/dag of €30,- voor 25MB per maand. Natuurlijk geldt ook de kostenlimiet van €60,50. 

De komende maanden zal de lijst met landen waar 4G roaming mogelijk is verder worden uitgebreid. België staat nog niet op de die lijst (t/m juni 2014). Duitsland is in april aan de beurt en Engeland nog deze maand (februari). Wat in die lijst ook nog opvalt is het feit dat niet alle providers van een land 'gekozen' kunnen worden. Dat heeft natuurlijk te maken met de uitrol van de 4G netwerken van de verschillende aanbieders per land. Zo heeft KPN, bijvoorbeeld, in Frankrijk vooralsnog alleen een 4G roaming overeenkomst met Orange.

KPN-4G-Roaming-verwacht-a KPN-4G-Roaming-verwacht-b

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.