Nieuws
13 april 2009 - Ron Smeets

"Kosten mobiel internet te hoog"

Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van Ruigrok Netpanel in samenwerking met The Next Web Conference.

Momenteel heeft 49% van de Nederlanders toegang tot het internet via zijn of haar mobiele telefoon en 11% denkt dat ze binnen het komende jaar (zeer) waarschijnlijk een toestel met mobiel internet toegang zullen hebben.

Het gebruik van mobiel internet in Nederland valt echter nog wat tegen. De voornaamste reden daarvoor zijn de hoge kosten en de (nog steeds) ietwat beperktebehoefte aan internetten via een mobiele telefoon.

Diegenen die wel mobiel internetten doen dat vooral voor het bekijken van (privé)mail, nieuws, het zoeken van informatie en het bekijken van de weersvoorspellingen.

Het complete onderzoek "De status van de online consument anno 2009" wordt deze week gepresenteerd op The Next Web Conference. Het doel van het onderzoek is vaststellen wat de online Nederlander doet, hoe men zich online sociaal gedraagt en welke issues men ervaart.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.