Nieuws
02 november 2015 - Ron Smeets

Korting bij Apple... ja... korting! Bij aanschaf van een Apple Watch én een iPhone in sommige, Ameirkaanse, Apple Stores

Apple is niet zo van de promoties en kortingen. De prijzen van iPhones, Mac's, iPads en accessoires worden bij de onthulling van producten bepaald om pas te veranderen wanneer de opvolgers gepresenteerd worden, meestal een jaar later dus. Heel af en toe, zoals op Black Friday in de VS en tijdens speciale actie's van resellers (Media Markt doet dat wel eens), kun je Apple producten met een hele kleine korting kopen, maar over het algemeen hanteren de fabrikant en al haar resellers de 'adviesprijs'.

Het feit dat de fabrikant, weliswaar tijdelijk en in maar een paar Amerikaanse Apple Stores, nu ineens met een 'bundel promotie' op de proppen komt is dan ook 'groot nieuws'.

Klanten die in een van de deelnemende Apple Stores de komende twee weken een Apple Watch (Sport of Hermès) kopen in combinatie met een nieuwe iPhone krijgen dan maar liefst 50 dollar korting. Dat is, als ze de goedkoopste Watch en dito iPhone kiezen, ongeveer 6%. Niet echt een korting om heel erg enthousiast van te worden natuurlijk, maar het wordt dan ook vooral gezien als een teken dat Apple met het idee speelt haar 'no discount' strategie te versoepelen.

Uiteraard wordt her en der ook meteen gespeculeerd over een andere mogelijke reden van deze promotie: tegenvallende Apple Watch verkoopcijfers. Die berichten doen al de ronde vanaf het moment dat de Apple Wearable in de winkels ligt. Omdat de fabrikant zelf nog geen aantallen genoemd heeft blijven die rondzingen. Ook nu weer dus.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.