Toestellen
21 april 2007 - Sebastiaan van der Meer

Korte intro N95

Zoals jullie al vele malen hebben kunnen lezen bij de reacties en post ben ik sinds gisteren de trotste eigenaar van de Nokia N95. Ik heb letterlijk op de koerier zitten wachten tot hij het fel begeerde pakket af kwam leveren met daarin allemaal N95’s.

Ik heb hiervan geen foto’s kunnen nemen omdat ik te opgewonden was om alles uit te proberen. Maar om toch een idee te geven heb ik vandaag even wat foto’s genomen van het toestel

Er zijn er al heel veel op het internet ik weet het maar ik vind het toch leuk om deze er ook maar bij op te zetten

Het toestel is echt een super vet bruut ding. Hij vervangt vele apparaten waaronder :

- Navigatie

- MP3 speler

- Digitale Foto camera

- Digitale Videocamera

- Videospeler

- Agenda

Als je al die apparaten zo onder elkaar ziet, valt een prijs van 730 euro dus ook wel mee. Want al deze apparaten bij elkaar zijn al ruim boven de 1000 euro bij elkaar.

Ik moet even kwijt dat ik helemaal verliefd ben geworden op de video camera. Wat een ontzettend goede kwaliteit z eg, dat is echt niet normaal. Vele mensen heb ik het laten zien en ze zijn er allemaal unaniem over eens dat het wel een super vette kwaliteit is. Het beeld is gewoon net zo vloeiend als bij een gewone digitale videocamera.

Wat ik wel jammer vind is dat de camera niet zo super scherp is. Hiervoor heb ik een K800i gehad en die vond ik qua foto camera misschien nog wel iets beter ( sowieso in het donker tijdens stappen) In sommige gevallen wint de N95, maar dat ligt aan de licht inval.

Het 2 slide way mechanisme is ook een erg leuk vernieuwd snufje. Als je het toestel naar boven schuift staat het beeld in normale modus en als je hem helemaal naar beneden schuift kom je in de landscape modus.

De knoppen aan de zijkant ( voor de muziek ) werken ook erg goed en erg snel bij mij. Nou heb ik al van een paar ( con) collega’s gehoord dat er bij hun een paar bugs in zitten en dat de snelheid niet optimaal is. Dit was eigenlijk wel te verwachten bij veel van deze toestellen want het is de eerste zending en daar zitten meestal nog wel wat kinderziektes in. Deze neem ik maar al te graag voor lief, het stoort mij nog niet.

De navigatie die erin zit heb ik nog niet echt kunnen uitproberen. Ik heb al wel routes gepland en daarna een voorbeeld gestart en het ziet er super uit. Ik ga straks de code van de navigatievoucher ( die er bij iedereen in zat als het goed is ) invoeren in de telefoon en dan kan ik 7 dagen hier gratis gebruik van maken. Natuurlijk is mijn doel wel dat ik van de week Tom Tom 6 er op hebt staan.

Dan nog de MP3 speler. Wat een rete goed geluid zit daarin zeg. Ik heb het geluid vergeleken met dat van een N73 ( Wat overigens ook een uiterst mooi geluid er in heeft zitten) en moet zeggen dat ik de N95 beter en luider vind klinken dan een N73.

De internet browser is trouwens ook erg functioneel op de N95. Deze geeft namelijk een soort van kleine versie van de hele pagina naast de normale pagina. Hierdoor kun je snel iets vinden waarnaar je op zoek bent .

De software die is bijgeleverd is erg compleet. Ik heb sinds gisteren al 150 foto’s en filmpjes gemaakt en deze gingen ontzettend snel via de datakabel naar mijn laptop. Adobe Photostudio sorteerde ze allemaal netjes voor me en je kunt ze er snel bekijken.

De films en mp3’s op de telefoon zetten is ook een kinderspel. De software zoekt alle liedjes die je op de computer hebt staan en deze kun je dan binnen no-time naar je telefoon uploaden.

Zelf heb ik ook de TV- Out geprobeerd en deze is waanzinnig goed. Ik heb zelf een 32 inch scherm en ook nog op dit grote scherm geeft hij de video’s goed weer.

Ik besef me net dat ik alweer een kleine review heb geschreven :$ ( Sorry Ron) ,maar dit toestel is gewoon te mooi om niet over te praten. Ik denk dat dit echt een verkoop succes gaat worden in de telecom winkels. Je betaalt er wel een flink bedrag voor, maar mensen geloof me als ik zeg dat dit toestel het echt waard is. Vele collega’s van telecom winkels hebben hem ook al aangeschaft omdat dit toestel zulke goede specificaties heeft, dat het nog wel even kan duren voordat deze worden geëvenaard

Hieronder foto's die ik heb gemaakt met de N95. Waarop ook de TV Out functie staat.Gerelateerde links:
Eerste foto's van de Nederlandse Nokia N95
Nokia Nederland: N95 20 April in de winkel
Fototour van de N95
N95 over 3 a 4 weken in Nederland te koop
Nokia N95 vanaf vandaag leverbaar
Nokia N95: verbazingwekkend licht maar toch te dik
N95 wordt dé smartphone van 2007
Nokia N95 eind Maart in Nederland te koop
Nokia N95 volop aanwezig op de CES
Nokia N95 komt nog voor de zomer
Nokia N95 al te koop?!
N95 en N75 in het wild gesignaleerd
Eerste 5 megapixel foto van de N95 online
Over de auteur: Sebastiaan van der Meer