Toestellen
29 januari 2010 - Ron Smeets

(Korte) eerste indruk en enkele foto's van de Nexus One

Gisteren, op een Winterborrel bij de Jaap Eden Schaatsbaan in Amsterdam liep ik een exemplaar van de Nexus One tegen het lijf.

Gelukkig liet de eigenaar van het toestel mij er even mee spelen. Niet te lang, want daar was geen tijd voor, maar net genoeg om even een paar kiekjes te schieten en een korte eerste indruk van deze veelbesproken Google Phone te krijgen.

Eigenlijk kan ik er heel kort over zijn. De Nexus One is een razendsel toestel met, zeker voor een HTC, een camera die prima foto's maakt. het AMOLED display is, zoals je dat mag verwachten, zeer helder. Iets waar je natuurlijk veel plezier mee hebt als je video's kijkt op het 3.7 inch scherm.

Zoals gezegd kon ik er niet al te lang mee spelen, maar het virtuele qwerty toetsenbord heb ik wel even uitgeprobeerd. Dat werkte naar behoren. Het blijft natuurlijk achter bij de gebruiksvriendelijkheid van een fysiek toetsenbord, maar de virtuele versie van de Nexus One reageert lekker snel en de toetsen zijn ook, mede dankzij het grote display, groot genoeg om niet al te veel tikfouten te moeten herstellen. Zeker voor iemand met ietwat dikkere vingertjes zoals mijzelf ;-)

Het Android 2.1 OS en diens User Interface maken verder een soepele en gebruiksvriendelijke indruk. Op het eerste gezicht is de User Interface echter niet zo gebruiksvriendelijk als de HTC Sense UI, maar dat kan ook bijna niet als je het mij vraagt. Als je de Nexus One vast hebt en van dichtbij bekijkt zie je overigens wel direct en overduidelijk de lijnen en het design van HTC. Wat dat betreft had Google er iets meer mee mogen doen om er een eigen identiteit aan te geven en er een écht Google product van te maken. Nog wat foto's: Nexus-One-Qwerty Nexus-One-Back-a Nexus-One-Side Nexus-One-In-Hand Nexus-One-Video-Display

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.