Geruchten
28 september 2015 - Ron Smeets

Korrel zout gerucht: 'Apple overweegt radicaal redesign voor de iPhone 7' Geen metalen behuizing, waterdicht en ander display?

De iPhone 6S en 6S Plus liggen amper vier dagen in de winkels en ze komen pas op 9 oktober naar de lage landen, maar de eerste geruchten over de iPhone 7 doen al de ronde. Uiteraard moeten we deze berichten nog met een flinke korrel, of pak, zout nemen, dat moge duidelijk zijn.

Een Japanse bron meldt dat Apple een radicale design verandering overweegt. Er zouden zelfs al prototypes van de iPhone 7 gemaakt zijn. Nu is dat, gezien de ontwikkel- en productie tijd die nodig is, op zich zo gek nog niet. In hoeverre nu echter al iets geroepen kan worden over de specs en het design? Daarvoor is het mijns inziens nog veel te vroeg.

Maar goed, in het Japanse gerucht wordt geschreven dat de iPhone 7 mogelijk geen metalen behuizing meer krijgt. Welk materiaal dan wel gebruikt wordt? Dat wordt niet gezegd. Terug naar glas? Of wellicht een nieuw soort 'plastic'. Twee materialen die Apple in de afgelopen acht jaar ook al voor verschillende iPhone modellen gebruikt heeft. De 3G en 3GS hadden een kunststof behuizing en de 4 en 4S waren voorzien van een glazen voor- en achterzijde.

Opvallender is het feit dat gespeculeerd wordt over het feit dat de iPhone 7 waterdicht en stof bestendig wordt. Hoewel, dit weekend dook een video op waarin te zien was dat de iPhone 6S en 6S Plus ruim een uur onder water kunnen liggen zonder te 'sterven'.

Tot slot wordt ook geschreven dat de volgende iPhone wellicht weer een volledig vlak scherm krijgt. De huidige modellen (vanaf de iPhone 6) hebben een zogenaamd 2.5D curved display dat aan de uiterste randen licht gebogen is.

Zoals gezegd is het nog veel te vroeg om, behalve er driftig op los te speculeren, iets zinnigs te roepen over het mogelijke waarheidsgehalte van dergelijke geruchten. We zullen het wel zien, ergens in september van 2016 als Apple de volgende iPhone keynote gaat houden. Tegen die tijd zal de geruchtenteller voor de iPhone 7 (en 7 Plus) de 10.000 al lang gepasseerd zijn ;)

Bron (Japans), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.