Toestellen
15 december 2005 - Ron Smeets

Koreanen kiezen voor standaard GSM connectors

Een van de vervelendste momenten na het kopen van een nieuwe GSM is toch wel dat je vaak ook een nieuwe autolader, headset, cradle, carkit etc moet kopen omdat je oude gadgets natuurlijk niet compatible zijn met je nieuwe mobieltje.

Als wij dat al vervelend vinden, wat moeten de Koreanen dan wel niet meemaken waar dagelijks nieuwe toestellen en modellen op de markt komen en waar de gemiddelde mobiele beller ook veel sneller van GSM wisselt dan de Europeanen en Amerikanen.

De drie grootste Koreaanse mobiele bedrijven, SK Telecom, KTF en LG hebben nu de handen ineen geslagen en besloten dat nieuwe toestellen die zij vanaf nu ontwikkelen allemaal voorzien worden van dezelfde connectoren en type voedingen zodat laders, headsets en andere randapparatuur probleemloos uitgewisseld kunnen worden.

Ze realiseren zich daarbij wel degelijk dat deze move de verkoop van mobiele randapparatuur behoorlijk zal aantasten, maar zijn er ook allemaal van overtuigd dat deze 'compatibiliteit' uiteindelijk zal leiden tot de verkoop van meer abonnementen en toestellen van de drie providers.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.