Nieuws
13 februari 2006 - Ron Smeets

Koreaanse studenten verslaafd aan SMS

Uit een recente enquete, gehouden onder Koreaanse studenten, blijkt dat tweederde van hen meer dan 100 SMSjes per dag verstuurd.

Net als in de rest van de wereld is ook in Korea het SMSen een stuk goedkoper dan 'live' bellen en hebben studenten vaak rondkomen van een studiefinanciering die net voldoende is om niet te verhongeren, dus lijkt de keuze voor SMSen in plaats van bellen een logische.

Maar ja, als je als 'arme' student vervolgens meer dan 100 SMSjes per dag gaat versturen dan lopen de kosten alsnog behoorlijk uit de hand. Getuige ook het feit dat bijna de helft van de Koreaanse studenten in dezelfde enquete aangaf daardoor wel eens in de financiele problemen te zijn gekomen.Gerelateerde links:
Inwoners Shanghai verslaafd aan de telefoon
Ruim 3mljn mobiele wanbetalers in Zuid Korea
Tiener in therapie voor SMS verslaving
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.