Entertainment
10 april 2013 - Ron Smeets

Koreaanse politie doet inval bij Samsung Display

Terwijl de spanningen tussen Noord- en Zuid Korea steeds verder oplopen is in Seoul ook nog een andere strijd gaande. Onlangs betichtte Samsung concurrent LG van diefstal. Medewerkers van Samsung zouden door LG benaderd zijn om OLED technologie aan LG te 'geven'. LG reageerde daar deze week op door Samsung van hetzelfde te beschuldigen.

Volgens diverse Koreaanse media heeft de lokale politie nu een inval gedaan bij het hoofdkantoor van Samsung Display, op zoek naar bewijzen voor LG's aantijgingen.

LG zegt echter niets te maken te hebben met die inval. "Het recente onderzoek heeft betrekking op OLED technologie voor grote TV schermen, maar het is een zaak die door de politie zelf opgestart is", aldus Son Young Jun van LG.

Een Samsung woordvoerder reageerde relatief lakoniek: "Wij hebben geen enkele reden om technologie van andere bedrijven te stelen want wij beschikken al over 's werelds beste OLED technologie". Deze ruzie startte een jaar geleden toen zes LG Display medewerkers beschuldigd werden van diefstal van Samsung's OLED technologie. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.