Toestellen
02 juni 2006 - Ron Smeets

Koreaanse 'Chocolate' rip off

In Nederland is de Chocolate van LG (KG800) pas enkele weken op de markt, maar in Korea zijn er al honderdduizenden verkocht en stijgt de populariteit van deze design GSM naar ongekende hoogten.

Dan is het dus niet vreemd dat anderen gaan proberen mee te liften met LG's succes story. Apple en Motorola kunnen daar ook een aardig wwordje over meepraten.

Zie hier (boven) de KTF EV-K150 die deze week in Korea geintroduceerd werd. Een platte slider met onder andere een MP3 speler, Bluetooth en 1.3MP cam.

Het toestel lijkt qua vorm en design wel heel erg veel op de eerdergenoemde Chocolate van LG (foto onder). Echter, de ontwerpers van KTF hadden blikbaat geen tijd (of geld) om touch-sensitive keys te kopieren. Tja, het blijft een rip off. . .Gerelateerde links:
De 'Chocolate Nano' MP3 speler
Black Label GSM van LG
Populaire LG GSM naar Europa
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.