Entertainment
28 november 2007 - Ron Smeets

Koreaan gedood door exploderende accu van GSM

Een exploderende GSM accu is een Koreaanse bouwvakker fataal geworden, zo melden diverse media.

De man werd woensdag ochtend dood aangetroffen op zijn werkplek. In zijn borstzak zaten de overblijfselen van een geëxplodeerde LG GSM.

De politie heeft vooralsnog geen andere doodsoorzaak kunnen vinden en gaat er dus van uit dat de schuld gezocht moet worden bij de mobiele telefoon.

LG heeft bevestigd dat het toestel van de Koreaanse toestelmaker afkomstig is maar zegt dat een (spontane) dodelijke explosie van haar toestellen (en de originele accus) nagenoeg onmogelijk is.

Foto: Yonhap NewsGerelateerde links:
Exploderende Motorola's in Brazilie
Exploderende Dell laptop in Japan
Dode door exploderende GSM accu
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.