Entertainment
25 november 2007 - Ron Smeets

Korea gaat tieners helpen GSM verslaving te voorkomen

Dat (mobiele) gadgets een verslavende werking kunnen hebben is wel bekend. De bijnaam van de BlackBerry is niet voor niets 'CrackBerry'.

Bovendien zijn er ook al enkele voorbeelden van gebruikers die door overmatig bellen en SMS-en in de (financiële) problemen gekomen zijn.

De Koreaanse regering heeft, samen met grootste Telco van het land, SK Telekom, nu een campagne opgetuigd die op diverse scholen uitgerold gaat worden en dat er middels scholing en onderzoek toe moet leiden dat tieners minder snel de kans lopen verslaafd te raken aan hun mobiele gadgets.

De campagne wordt, bij wijze van een pilot, aanvankelijk door twaalf basis-, middelbare- en hoge scholen gedurende een periode van twee maanden uitgevoerd.

Leerlingen zullen gedurende de campagne regelmatig praten over het gebruik van hun mobiele gadgets, de symptomen bij overmatig gebruik en hoe ze reageren als ze het een tijdje zonder gadgets moeten doen.

Het is de bedoeling dat de kinderen zich hierdoor beter leren omgaan met deze gadgets en dat de kans op verslaving daardoor zal afnemen.Gerelateerde links:
Telefoon verslaving
Mobieltjes even verslavend als roken
Tiener in therapie voor SMS verslaving
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.