Entertainment
12 maart 2007 - Jeroen de Hooge

Kopieerheffing usb-sticks en geheugenkaartjes!!!

Auteursrechtenorganisaties willen een kopieerheffing in gaan voor voeren voor het gebruik van usb-sticks en geheugenkaartjes. Het zou gaan om 15 eurocent per gekochte stick of kaart maar volgens de consumentenbond zal de heffing snel verhoogd worden. Actie is al ondernomen tegen de aanstaande heffing.

Een woordvoerder van de Consumentenbond noemde de heffing op geheugenkaartjes 'bizar'. "De kaartjes worden vooral gebruikt voor eigen foto's en filmpjes. Hier zijn dus geen auteursrechten in het geding.''

Hoe krijgen ze het verzonnen, kopieerheffing voor het gebruik van een geheugenkaart of usb-stick, ik mag toch aannemen dat dit er niet echt gaat komen.

Via: Planet.nl

Update: Op nu.nl is vanmiddag al te lezen dat de kopieerheffing er niet zal komen. Dat heeft Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie via een woordvoerder laten weten.Gerelateerde links:
USB-connector wordt micro
Meer foto's van Nokia's nieuwe internet Tablet
SIM kaart met 1Gb geheugen
USB versie van Windows XP Embedded
HP Memory Spot
USB surfplank
Volkswagen, nu met USB
Draadloze USB Hub en Dongle
Toekomstige mobiele telefoons met 100 GB Geheugen?
Over de auteur: Jeroen de Hooge
 
Jeroen is werkzaam als Managing Director bij The Blog Idea Factory BV, uitgever van ondermeer Dutchcowboys, Travelvalley & Carrepublic. Behalve liefhebber van tech & gadgets is hij ook Audigek.