Nieuws
14 januari 2006 - Ron Smeets

Koopjesjagers aangezien voor terroristen

Dat Amerika al jaren in de ban van het terrorisme verkeerd is bekend en dat terroristen bij het plannen en uitvoeren van aanslagen vaak gebruik maken van mobiele telefoons is ook niet nieuw. Dit kan echter soms tot bizarre situaties leiden.

In een Wal-Mart in Midland, Texas, kochten zes mannen met een 'Midden-Oosters' uiterlijk, waaronder één Iraqi en één Pakistani, in een keer enkele tientallen pre-pay GSM's op die in de aanbieding waren.

'Oplettende' medewerkers van de supermarkt vonden dat toch wel wat erg verdacht en dus besloten ze de lokale anti-terreur politie te waarschuwen. Die zijn nu op zoek naar de vermeende 'terroristen'.

Een ander incident vond plaats in Hemet, Californië. Daar gaven winkelbedienden een man bij de anti-terreur politie aan die op een aanbieding voor pre-pay telefoons afgekomen was en er 150 meenam.

Nadat de FBI de koper grondig ondervraagd had werd vastgesteld dat het hier ging om een legitieme telefoonhandelaar, ofwel iemand die van plan was de GSM's van 20 dollar met een paar dollars winst per toestel door te verkopen in plaats van het Witte Huis, Pentagon of de Super Bowl op te blazen.

Om niet teveel gezichtsverlies te leiden houdt de FBI de zaak voorlopig nog wel in onderzoek.Gerelateerde links:
Moderne GSM's goede terroristen-tool
Aanslagen Bali getriggerd door GSM's
Ook Franse relschoppers plannen via GSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.