Entertainment
23 april 2013 - Ron Smeets

Koningsapp met koningshuis tweets en Oranje Beerenburg

De afgelopen weken zijn al heel wat Konings- en Kronings Apps in de verschillende appwinkels verschenen. De volgende in de rij is er eentje uit Friesland. Compleet met Oranje Beerenburg, tweets van de leden van het koningshuis, de jurken van Maxima, een vaartocht over het IJ en de paleizen van de koninklijke familie.

De app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play. De Oranje Beerenburg, of K(r)oningsburg, moet je wel gewoon afrekenen, mocht je die willen bestellen via de app.

Het is dus vooral een informatieve App waarin ook het programma voor 30 april opgenomen is. Hieronder kun je enkele screenshots bekijken.

Het verhaal van de Oranje Beerenburg die speciaal is op zich ook wel bijzonder. De makers van de app, het Friese AppMachine, werkte daarvoor samen met Weduwe Joustra uit Sneek. De Beerenburg van 'de Weduwe' is voor één dag oranje gemaakt. Deze K(r)oningsburg is zoals elk collectors-item van ‘de Weduwe’ leverbaar in de bekende heupflacon, voorzien van een beugelsluiting, verzegeld met Fries lint. Deze Beerenburg is niet alleen bijzonder vanwege de oranje van kleur, maar ook omdat er in iedere flacon een schepje bladgoud zit. De K(r)oningsburg is direct via de app te bestellen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.